Riik plaanib hakata maksma üksikutele pensionäridele toetust

Riik plaanib hakata maksma üksikutele pensionäridele toetust. Foto: Pixabay.com.
Riik plaanib hakata maksma üksikutele pensionäridele toetust. Foto: Pixabay.com.
Kui kehtiv sotsiaalhoolekande seadus ei näe ette sihitatud rahalist toetust üksi elavatele vanaduspensionäridele, siis nüüd plaanib sotsiaalministeerium seda tegema hakata ning esialgse kava järgi 115 euro ulatuses aastas.

Ühe võimalusena pakub sotsiaalministeerium välja, et toetust hakatakse maksma vanaduspensioniealistele rahvastikuregistri andmetel üksi elavatele pensionäridele, kelle igakuine pension on alla kehtestatud määra, kirjutab Postimees.

Sealjuures ei sõltu toetuse maksmine riikliku pensioni liigist, vaid määrav tingimus on isiku vanaduspensioniealisus. Seega lisaks vanaduspensionäridele on õigustatud sihtrühmaks ka vanaduspensioniikka jõudnud ennetähtaegsed vanaduspensionärid, soodustingimustel vanaduspensionärid, rahvapensionärid ja toitjakaotuspensionärid.

Lisaks vanaduspensionieale ning üksi elamisele on toetuse saamise tingimus ka isiku igakuise pensioni suurus.

 Оставьте комментарий